Voor het vierde achtereenvolgende jaar zullen Lichtlopers de Paasnacht (30/31 maart) in de stad Groningen doorwaken. Jonge mensen, die door het donker van kerk naar kerk zullen trekken in hartje stad. Samen onderweg naar het licht van de nieuwe morgen. Iedere jongere, die deze ervaring eens op wil doen, is van harte uitgenodigd om mee te lopen.

 

Het thema is ‘TIJD’. In deze nacht wordt de klok een uur vooruit gezet. De nacht verliest tijd. Maar niet alleen hierdoor. Het is ook de nacht van waken bij het groot geheim: Gods tijd is aangebroken. Het donker en de dood kunnen zijn kind niet vasthoude

 Het voorlopige programma ziet er als volgt uit: (zie ook www.paasnachtgroningen.nl)

 23 uur:         Doop van een Lichtloper

De paasnacht is dé nacht om gedoopt te worden. In de oude kerk kwamen de nieuwe geloofsleerlingen in het wit de kerk binnen en ontvingen de doop als teken van een nieuw leven. De Lichtlopers zijn getuige van de doop van een van hen in de Sint Jozefkathedraal (Radesingel).

23.45 uur:     Lied voor de nacht

De Lichtlopers maken een lied voor de nacht en zingen het samen in, in de Lutherse Kerk (Haddingestraat). Het lied gaat de nacht door met de Lichtlopers mee.

01.30 uur:     Tijd beleven

Soms duurt de tijd langer, soms vliegt de tijd. Vannacht verliezen we een uur en de Lichtlopers zijn er getuige van. Omringd door woorden, beelden, stilte en geluiden maken we het mee in de Remonstrantse Kerk (Coehoornsingel)

04.00 uur:     Dienaar worden

De paasnacht maakt alles anders. De Lichtlopers helpen een handje mee om het leven kleur te geven voor mensen die dat goed kunnen gebruiken. Ouderen, voor wie de wereld klein geworden is, staan centraal tijdens dit praktisch uur in de Pelstergasthuiskerk (Pelsterstraat). 

05.30 uur:     Dansend door de nacht

Sommige dingen kun je met woorden zeggen, andere kun je beter dansen. Het geheim van deze nacht en het verlangen naar het licht krijgen vorm in een dans. De Lichtlopers bewegen zich letterlijk door de nacht.

07.00 uur:     Begroeten van de dageraad

De Lichtlopers zijn getuige van de nieuwe morgen. In de tuin van de Nieuwe Kerk (Nieuwe Kerkhof) begroeten we de dageraad van Pasen met een korte viering waarin het evangelie van de opstanding van Jezus klinkt en brood en wijn worden gedeeld. Daarna is het tijd voor het ontbijt in de Nieuwe Kerk. De nacht is voorbij. 

 

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com