Als werkgroep komen we in de regel 1x per maand bij elkaar en we proberen u als gemeentelid zo veel mogelijk op de hoogte te houden met datgene waar wij mee bezig zijn. We beginnen onze vergaderingen altijd met een bezinningsonderwerp en vaak is dat aan de hand van een gedicht of een tekst of een schilderij. De laatste keer over een tekst waarin het beeld van Jezus werd beschreven als die van de trap omlaag, terwijl de maatschappij ons vaak het beeld weerspiegeld van altijd maar de trap omhoog.

We hebben uitgebreid stilgestaan bij de ontmoetingsavonden die geweest zijn en die nog gaan komen. Een paar bijeenkomsten even uitgelicht: 

-De pastorale toerustingsavond over rouwverwerking is door de deelnemers als waardevol ervaren en natuurlijk komen dan ook persoonlijke ervaringen aan de orde. 

- de puber-eetgroep was een feestje en voor herhaling vatbaar! 

- de diverse gespreksgroepen lopen goed  en we vroegen ons af hoe wij ook anderen uit de wijk hierbij zouden kunnen betrekken 

 We hebben besloten om in de Lewenborger regelmatig iets hierover  te publiceren.

De komende ontmoetingsavonden vroegen extra aandacht, de avond over “levenseinde” op 10 januari en de kennismakingsavonden met nieuwe gemeenteleden werden “in de steigers” gezet. 

Natuurlijk kwamen de diverse kerstbijeenkomsten/diensten aan de orde en het kerstfeest van het Roer op donderdag 21 december in Kerkenheem kreeg extra aandacht. Dit jaar organiseren Ammy de Raad, Antje Heeringa en Grietie Hollenga deze avond met muzikale omlijsting, altijd een bijzondere gebeurtenis!

In december gaan we als werkgroep samen eten in het Alfa-college en slaan we een officiële bijeenkomst over.

Op bijgaande foto ziet u de kerstattentie die iedere ouderen uit onze gemeente heeft ontvangen en is overhandigd door de ouderenbezoekers.

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com