Afgelopen zondag 5 november is er voor de inwoners van Meerstad weer een creatieve ontmoetingsmiddag georganiseerd in Meerstad in de samenwerkingsschool Meeroevers. Samen met de Protestantse gemeente Scharmer-Harkstede, GKV Harkstede-Meerstad  en inwoners van Meerstad hebben we deze middag voorbereid. Het thema was deze keer Sint Maarten.  

 

Om 13.30 uur stond alles klaar en konden we beginnen. Het is altijd weer spannend wie er op af komen, maar langzaam maar zeker druppelden de mensen binnen. Eerst was er inloop met koffie, thee, limonade en wat lekkers. De kinderen konden zich laten schminken, er liepen al snel een paar prachtige prinsesjes rond. Daarna trad de jeugdband Holy Fire uit Harkstede op in de grote zaal en kregen we uitleg over de verschillende workshops. Men kon kiezen uit een speurtocht door de wijk voor de 10+ jeugd met een app op de smartphone; een theaterworkshop of knutselen. Maar we konden ook met elkaar in gesprek aan de hand van fototaal.

Vol enthousiasme ging iedereen aan de slag.

De knutselgroep is hier druk bezig met de versieringen van de mantel van Sint Maarten

De theatergroep in actie

De jeugd op pad voor de speurtocht.

Serieuze gesprekken aan de hand van fototaal

Na een uur was iedereen wel zover dat we konden verzamelen in de grote zaal, waar het resultaat van de workshops samenkwam in een soort viering. Dit gebeurde aan de hand van het verhaal over de mantel van Sint Maarten en werd muzikaal ondersteund door  Holy Fire.

Optreden van Holy Fire 

Hierbij ging het niet om het verhaal dat Sint Maarten zijn mantel deelde, maar vooral wat er daarna met de mantel gebeurde. De bedelaar deelde zijn mantel namelijk verder met anderen die het ook heel erg nodig hadden. Dit werd prachtig uitgebeeld door deelnemers  van de theaterworkshop, waaronder ook een paar hele jonge spelers.
De mantel van Sint Maarten was versierd door de knutselgroep en hing voor in de zaal.

De viering

Holy Fire trad nog op en sloot de viering af met het prachtige nummer “Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij.


Hierna was er fris en chips en werd er volop nagepraat.
 

Als u dit leest hebben we inmiddels de middag geëvalueerd en een nieuwe datum voor de volgende ontmoetingsmiddag vastgelegd.

Annie van Dam, werkgroep pastoraat

 

 

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com