Afgelopen vrijdag, 20 september, is Kerkenheem officieel geopend. Kerkenheem is de boerderij naast de Stefanuskerk te Noorddijk, welke in de afgelopen maanden is gerestaureerd en verbouwd en doet nu niet als pastorie en multifunctionele ruimte voor bijvoorbeeld kindernevendienst, gespreksgroepen, recepties etc.

 Aanwezig waren een afvaardiging van de gemeente, de architect, de aannemer, vorige bewoners, buurtbewoners en overige genodigden.

zie hier enkele foto's van dit feestelijke gebeuren

 

 

De gasten werden ontvangen in de 'koffiekamer'. op de locatie van de voormalige paardenstal

Nadat de gelegenheid geboden was om uitgebreid rond te kijken werd in de grote zaal plaatsgenomen voor het officiele gedeelte.

allereerst kwam de architect, Daniel van Huizen, aan het woord, hij vertelde boeiend over de recente geschiedenis, zijn architectonische voorstellen, de moeilijkheden tijden ontwerp en bouw, maar ook altijd weer de gevonden oplossingen.

vervolgens vertelde dhr van der Molen, de vorige bewoner over de familiegeschiedenis in de boerderij tot aan het moment van verkoop. In de boerderij hangen ook allemaal foto's, geschonken door de familie van der Molen over de boerderij. de foto's hangen daarbij op de plek waar het fotomoment vroeger plaats had gevonden. (bv paarden in de paardenstal, nu de koffieruimte)

van de buurtbewoners kreeg de gemeente een stel prachtige bloembollen

en van de aannemer Notenboom een, jawel, notenboom cadeau.

Uiteindelijk vond de sleuteloverdracht plaats van de bouwcommissie, uit de handen van Henk van Dijk,  aan de gemeente Damsterboord, in de handen van de voorzitter van de kerkenraad, Marius Heiner.

Uiteindelijk werden speciale 'Kerkenheem' kaarsen overhandigd aan een ieder die heeft bijgedragen aan het tot stand komen van deze prachtige ruimte.

de kaarsen werden overhandigd door de leden van de werkgroep Kerkrentmeesters,

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com