Afgelopen zondag werd een kinderdienst gecombineerd met de (haast traditionele) een zomerbrunch. Het thema van de dienst was het brood en wijn en de tafel. zie hier een fotoverslagje

De kinderen bleven voor de verandering de gehele dienst in de kerk.

Gebed en lezing werden door de kinderen gefaciliteerd en door Ds. Jan Wilts Noorddijk werd een beeldende preek gehouden over het brood, het breken er van en het delen van brood onder de gehele gemeente. (ok, er was slechts 1 brood in plaats van 2 broden en vijf vissen, maar onze gemeente was vandaag iets kleiner dan 5000)

Ook werd bij de maaltijd van Heer, de dominee geassisteerd door een jongere (Jesse). De kinderen die wilden mochten ook van het brood proeven en de (alcoholvrije) wijn drinken. Uiteraard was de eigenlijke betekenis van het brood en wijn nog niet helemaal duidelijk voor de jongere kinderen (“Lichaam van Christus? Jakkes”) maar de verbondenheid van samen eten van het gebroken brood, des te meer.

Vervolgens werd afscheid genomen van de kinderen van de kindernevendienst, die volgend jaar naar de middelbare school gaan. Nancy en Lotte kregen naast een afscheidswoord het nieuwe liedboek en een kaars cadeau.

Na de dienst werd de zomerbrunch gehouden. Door vele gemeenteleden was een heerlijk buffet gemaakt en er werd heerlijk van gegeten, nog lang nagepraat, en gespeeld.

 

 

 

 

een prachtige dis werd spoedig opengesteld

voor kinderen was genoeg vertier in de oude pastorie

maar ook voor de papa's

gelukkig was het weer lekker en kon er buitengespeeld worden

tussen het eten door....

Ja het was goed vertoeven........

en met een ijsje in de hand......

of een golfstok............

of met een handdoek (uiteraard is dat mannenwerk)

 

kunnen we terugkijken op een geslaagde zondag!

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com