Eens in de vier à vijf jaar krijgt elke gemeente enkele mensen vanuit de groep visitatoren op bezoek namens de landelijke kerk. Zij willen graag van gedachten wisselen en in gesprek komen over onderwerpen die vooral het leven van de kerkelijke gemeente raken, over hoe het gemeenteleven reilt en zeilt, nu en in de toekomst. Zij komen als het ware op huisbezoek bij de gemeente, bij de predikant en de kerkenraad en vragen vooral “hoe gaat het met u?”.

Voor onze gemeente zal deze visitatie plaatsvinden op dinsdag 16 april a.s. in de Emmaüskerk.

Van 19.00 uur tot 19.30 uur is er gelegenheid voor ieder die een band met de gemeente heeft om met de visitatoren te spreken. Daarvoor behoeft die zich niet van te voren bij de kerkenraad te melden.

Van harte zijn dan welkom niet alleen zij die klachten hebben of zich zorgen maken over bepaalde zaken, maar ook degenen die hun dankbaarheid of waardering willen uitspreken of denken goede suggesties te hebben. Immers, ieder die de kerk een warm hart toedraagt, heeft het recht aan de visitatoren blijk te geven van haar of zijn interesse voor de kerkelijke gemeente. Ook vertegenwoordigers van werkgroepen zijn van harte welkom. Laat uw stem horen, al dan niet opbouwend of kritisch.

Voorafgaand aan het gesprek met de gemeente zullen de visitatoren een gesprek hebben met ds. Jan Wilts. Aansluitend aan het gesprek met de gemeente zullen de visitatoren en de kerkenraad met elkaar spreken.

De visitatoren zijn ds. W. van der Wind uit Onstwedde en mw. G.J. Rozema-Overzet uit Grootegast.

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com