Op 9 september heeft ds Jan Wilts in een volle Emmauskerk zijn intrede gedaan als dominee van de gemeente Damsterboord. In een warme dienst (en niet alleen door de hoge buitentemperatuur) ging hij voor de eerste keer voor. Na de formele plichtplegingen rond de intrede, en na een leuk welkom door de kinderen van de kindernevendienst werden nog een aantal informele woorden gesproken. Eerst was er het welkom van de ´buur´protestante gemeente Groningen. Vervolgens werd in een toespraak van Marius Heiner (voorzitter van de kerkenraad) de nieuwe dominee en uiteraard zijn gezin hartelijk welkom geheten. Tevens waren er woorden van dank aan de leden van de beroepingscommissie, die het afgelopen jaar bergen werk hebben verzet. ook waren woorden van dank aan onze tijdelijke consulent, ds Evert Jan Veldman, gevolgd door een dankwoord aan ds Jan Hommes voor zijn geweldige pastorale bijstand.

zie hier een foto reportage van deze fijne dienst.

 

vanuit de diaconie en kerkenraad wordt aangegeven dat er geen bezwaren gerezen zijn voor de intrede

 

ook vanuit de classis, vertegenwoordigd door dhr Poort wordt aangegeven dat alle procedures correct zijn gevolgd. De intrede is een feit

Helmer Roelofs begeleidt de zang als contor

dhr Gerard van Rheenen (op orgel) en Femke van Rheenen (op viool) zorgden voor fantastische muzikale intermezzo´s op composities van Bach.

Een volle kerk met familie, vrienden, genodigden, en uiteraard de gemeente

ds Jan Hommes geeft het ´stokje´ over aan Jan Wilts als voorganger van de dienst.

 

de kinderen van de kindernevendienst hebben een slinger gemaakt (ter opvrolijking van de wellicht nog kale pastorie)

de kinderen dragen enkele gedichten voor.

voor de allereerste keer geeft onze dominee de zegen aan de gemeente.

na afloop zijn er welkomswoorden vanuit de stad Groningen

consulent Evert Jan Veldman krijgt (evenals later ds Jan Hommes) een wijnpakket uitgereikt voor zijn bijstand in het afgelopen jaar

en die vele bossen bloemen? die waren voor de leden van de beroepingscommissie voor de bergen werk die verzet is het afgelopen jaar.

Jan, succes gewenst (en voor onbepaalde tijd :-)

Folkert Alberts

 

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com