Binnen de kerkenraad van onze gemeente loopt al langere tijd een discussie over het onroerend goed in de vorm van kerkgebouwen en de manier waarop we daarmee om willen gaan naar de toekomst toe. We hebben daar eerder over bericht. De kerkenraad heeft hiervoor ondersteuning gezocht en gekregen van de Protestante Theologische Universiteit (PThU).

Inmiddels is het onderzoeksrapport ontvangen. Binnen de kerkenraad loopt de discussie over de uitkomsten van dit onderzoek en wat het betekent voor de toekomstrichtingen van onze gemeente. Dat gaat verder dan alleen de keuze welk kerkgebouw of welke kerkgebouwen we blijven gebruiken. Graag willen we het rapport alvast delen met onze gemeente.

De kerkenraad heeft een gemeenteavond gepland op 17 oktober om 20:00 uur in Kerkenheem, naast de Stefanuskerk. De uitkomst van deze consultatie nemen we mee in de discussie in de kerkenraad. De bijeenkomst is vooral bedoeld om te luisteren naar hoe onze gemeenteleden hierin staan. We nemen daarbij het PThU rapport als vertrekpunt en kapstok. We hopen op een grote opkomst. 

Het onderzoeksverslag zal niet door iedereen even makkelijk te lezen zijn, zowel qua opbouw als qua woordgebruik. Daarom is een leeswijzer opgesteld, die uitleg geeft bij het rapport en als steun kan dienen om de inhoud te begrijpen.

U opent de leeswijzer met deze link

U opent het rapport van de PThU met deze link

Mocht u naar de gemeenteavond willen komen, en graag met iemand meerijden, dan kan vervoer geregeld worden vanaf de Emmaüskerk naar Kerkenheem. U kunt zich hiervoor aanmelden tot 10 oktober door een e-mailbericht te sturen aan de scriba (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of te bellen (050 571 02 39).

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com