Vrijwilligers die afscheid nemen

De kerkenraad heeft nagedacht over een vaste vorm van afscheid voor vrijwilligers binnen onze kerkelijke gemeente, die hun taak erop hebben zitten.

Het moet sober maar herkenbaar zijn. In een kerkdienst (voor dit jaar is dat de Pinksterdienst van 4 juni) zal de voorzitter van de kerkenraad de vrijwilligers bedanken, een bloem aanbieden en een kaart van de kerk geven, waarop een persoonlijk woord over het gedane werk is gezet.

Op 2 september 2017 zal een middag georganiseerd worden voor alle vrijwilligers van de gemeente Damsterboord.

 

Bezinning: omgaan met noodhulp

In de kerkenraad hebben we gesproken over hoe we als lokale gemeente kunnen omgaan met acute noodhulp. Door de moderne media wordt iedereen gewezen op de nood in de hele wereld, en recent hebben we kunnen horen hoe hongersnood dreigt voor 20 miljoen mensen in Afrika. Hoe gaan we hier als kerk mee om? Hoe kunnen we onze financiële middelen aanwenden om zoveel mogelijk levens te redden en tegelijkertijd onze eigen toekomst als gemeente veiligstellen? Morele vraagstukken waar niet een kant-en-klaar antwoord op te geven is.

 

Werkplan Pastoraat

De werkgroep pastoraat heeft haar werkplan gepresenteerd aan de kerkenraad. We waren blij om te zien hoeveel er wordt gedaan aan pastoraat in onze gemeente en dat de werkgroep van plan is om dit werk in stand te houden en uit te breiden waar mogelijk. De kerkenraad is daarom ook graag akkoord gegaan met het werkplan. U kunt het werkplan hier lezen.

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com