Op 10 oktober van het afgelopen jaar hield textielkunstenares Rita Berghuis een lezing over textiel in de kerk. 
Zij vertelde hoe zij door verschillende quilt-technieken symboliek aanbracht in haar werk en ook hoe zij emoties hierin kon verwerken. Een boeiende avond waarin we ook veel van haar werk hebben kunnen zien en voelen.
Aan het eind werd de vraag gesteld: “Zijn er ook mensen zij  die er voor voelen om samen, onder leiding van Rita, een roze antependium willen maken? “ Er konden toen 6 namen worden genoteerd. Samen  met Rita hebben we er met ons zevenen aan gewerkt, een bijbels getal: Rita Berghuis, Gre Busz, Joke van Dijken, Marieke Oudman (via KIS…), Christina Huisman, Tine de Koning, Ria van Dijk

We zijn 4 keer bij elkaar geweest in Kerkenheem, ieder met zijn eigen naaimachine, we hebben gekozen voor een bepaalde techniek, we hebben “huiswerk” gemaakt,  veel geleerd , samen een band gekregen en ontdekt dat werken op deze manier heel rustgevend kan zijn en zelfs iets meditatiefs heeft. 
Op 26 maart was het resultaat te zien. ….. van donker  naar licht………..

Als dank aan ons allen heeft Joke van Dijken een speciale kaart gemaakt, met de tekst:
“ Wat was het fijn om zo samen bezig te zijn onder de inspirerende leiding van Rita. Verrassend om het zo te zien groeien.”
De rand rondom deze kaart geeft het proces weer van ons werk: steeds doorsnijden en steeds kleinere stukjes aan elkaar maken en herschikken.

Ria van Dijk

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com