Afgelopen zondag (28 juni) vond in Noorddijk de gemeentezondag plaats: De ondertussen de traditionele (mid)zomer dag aan de vooravond van de zomervakantie.

Hierbij een foto-verslagje van deze mooie geslaagde dag.

 

 

Het thema van de dienst was de 'Ark van Noach'.  De dienst was voorbereid door een aantal kinderen van de kindernevendienst. 

Er was een mooie Ark geknutseld door de leiding die, aan het begin van de dienst gevuld mocht worden door de kuffel-dieren van de aanwezige kinderen. Die hadden in de voorgaande weken deze opdracht doorgebrieft gekregen.

Maar eerst deed Emma de lezingen (voor een nog lege ark)

Vervolgens mochten de kinderen naar voren komen met al hun knuffels. Tjonge, als dat maar allemaal past

Bij een enorme (te?) vol beladen Ark   vertelde ds. Jan Wilts aan de grote groep kinderen een stuk van het verhaal van Noach.

Ook was er ruimte voor discussie: Is een platvis wel een echte vis?

Vervolgens was er ruimte voor een 'kinderpreek'   (de kinderen bleven tijdens de dienst in de kerk, en daar had ds. Jan Wilts goed rekening mee gehouden met een mooi verhaal van het lammetje dat op de Ark was geboren en die er voor zorgde dat ook na het verlaten van de Ark de dieren niet meteen in hun oude gewoontes vervielen

Na de preek werd door de kindernevendienst afscheid genomen van Jelle en Jesse, die na de zomer naar de middelbare school gaan.

De gemeentezondag ging vervolgens door in Kerkenheem, waar onder het genot van een kop koffie en een heerlijk zonnetje  buiten gediscussieerd kon worden wie wie is.  Ok, enige uitleg: tijdens de dienst kreeg iedere aanwezige een invulformulier waarop ze ANONIEM een aantal kenmerken van zichzelf moesten opschrijven. (beroep, straat, hobbies)  vervolgens kreeg na de dienst iedereen een willekeurig formulier en moest raden wie er beschreven werd.  

Leuk en leerzaam, althans voor mij, want vervolgens werd elk formulier gemeenschappelijk toegelicht door Truus en kreeg een ieder eindelijk de kans de naam bij dat  o-zo-bekende gezicht te weten te komen.

Daarna hield Jacolien een leuke bijbel-'Halleluja'bingo: in plaats van nummertjes waren de bijbelboeken geplot op een bingokaart:  '3 Johannes', '2 Samuel', 'Habbakuk' ..........."HALLELUJA"

Hier konden mooie prijsjes gewonnen worden.  (maar weer eens niet door mij..........)

Daarna volgde een wederom overvloedige, lunch

door de gemeentleden bij elkaar gebakken, gekookt etc,

Hierna werd door de wat uitgedunde schare nog een fijne wandeling gemaakt waarna de dag besloten werd.

Volgend jaar weer? ja leuk!

Folkert Alberts

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com