Eerste Paasdag begon al vroeg in Noorddijk:

achter Kerkenheem werd om 8.00 uur het “paasvuur” aangestoken en wie er later op weg naar het ontbijt langs liep, kon delen in een stukje brood en de geur van een echt vuur, goed bewaakt door Jelle!

 

De grote zaal, nu omgedoopt tot ontbijtzaal ,was feestelijk en kleurrijk gedekt en werd nog kleurrijker toen er ongeveer 80 mensen, jong en oud door elkaar, een plekje vonden.

Met het zingen van “Christus onze heer verrees” begeleid op de piano en het hand in hand uitspreken van de paasgroet, werd het paasfeest ingeluid.

Omdat drie kwartier aan tafel zitten best lang is voor de allerjongsten was er voor hen tussendoor het verhaal van de rups (…maar niet rupsje nooit-genoeg!). 

Verzadigd en opgewekt vertrok iedereen na het zingen van lied 216, om 9.30 uur, om naar de de Stefanuskerk te gaan om daar het Licht van Christus te vieren. De nieuwe Paaskaars werd  binnen gedragen door Bert van Dop, onlangs bevestigd als diaken en  kinderen deelden aan alle kerkgangers narcissen uit.

Het was een feestelijke dienst, die nog steeds te beluisteren is via www.kerkomroep.nl.


Deze Paasmorgen kon op deze manier gevierd worden dankzij de samenwerking van veel gemeenteleden op diverse fronten: huishoudelijk, organisatorisch, muzikaal, vormgeving, liturgisch en niet  te vergeten ieders opgewektheid heeft bijgedragen aan het motto: de Heer is waarlijk opgestaan!

tekst, Ria van Dijk, foto's Marcel Hoft

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com