Op dit moment zijn de voorbereidingen voor `de Prokkel 2015` al weer in volle gang. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen een verstandelijk beperkt iemand en iemand zonder handicap. In de eerste week van juni vinden er overal in ons land Prokkels plaats.

Wij in Lewenborg hebben een team samengesteld die deze Prokkel organiseert. In dit team zijn professionals vertegenwoordigd van de Zijlen, de Novo, de buurtwerker en de jongerenmedewerker van Lewenborg.

Ook zijn diverse overige organisaties hier bij betrokken zoals onze gemeente Damsterboord en de Walfriedparochie, net zoals Maatschappelijk Juridische Dienstverlening (MJD)en vrouwencentrum ´de Boei´. Daarnaast zijn er buurtbewoners en cliënten die meehelpen met de organisatie. Dit jaar zal er voor het eerst door diverse cliënten stage worden gelopen. We zijn druk bezig met het regelen van deze plekken voor cliënten van het Roer, de Lijzijde en de Driemaster. Vele ondernemers doen hier aan mee.Op de afsluitende vrijdag 5 juni zullen er diverse workshops worden gegeven in het Dok en zal er samen gegeten worden. Nadere informatie volgt. U bent natuurlijk van harte uitgenodigd om hier bij aanwezig te zijn. Lijkt het u leuk om meer informatie te krijgen over de Prokkel dan kunt u op de landelijke website kijken, www.prokkel.nl

Lizette Gemmink

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com