Zo, daar zat muziek in en dat kwam er ook uit. Zelfs toevallige voorbijgangers hopten even naar binnen om te kijken waar die kakafonie van geluid vandaan kwam.

Tijdens de gemeentezondag werden we met een volle agenda geweldig vermaakt van ´s ochtendvroeg tot in de namiddag. Daarna net op tijd thuis om Oranje te kunnen aanmoedigen, dat was achteraf eveneens de moeite waard’

 

hierbij een foto (en video!) verslag van de (ondertussen bijna jaarlijkse traditionele) gemeentezondag op 29 juni j.l. te Noorddijk.

Het thema van de dag was :  “Er zit muziek in de kerk”. 

In de kerkdienst kwam dit goed tot uiting in een inventieve preek waarbij een ingestudeerde wisselwerking tussen ds.Jan Wilts en de organist Tymen Jan Bronda, de aandacht bij jong en oud goed scherp hield.

Na de dienst werd de zondag voortgezet in Kerkenheem

Voor de kinderen was een luchtkussen opgeblazen, stoepkrijt aanwezig (en onder andere een tafelvoetbalspel die onder andere bij ondergetekende het zweet op het voorhoofd liet staan. en heb verloren :-()

en na een kop koffie met zelfgemaakt gebak kon ingetekend worden voor de workshops: 

-          De workshop djembé onder bezielende leiding van Paul werd door 20 man gevolgd. 20 djembés die binnen een uur een harmonieus geheel bleken te vormen.  Een merkwaardig kabaal in het anders zo rustige pittoreske kerkje.  “Nee, voorbijganger: het was geen aardbeving”

 

-          De workshop ‘zang’.  onder begeleiding van de organist werd een cantorij waardige uitvoering ingestudeerd

 

-           ‘theater sport’ onder leiding van Petra Visser, waarbij de grotere kinderen zich konden uitleven in de expressie van het toneel.  Van fronsende peinzers tot spionerende spionnen.

-          De stellingdiscussie. Met prikkelende stellingen over geloof gerelateerde zaken werd het uurtje gauw gevuld.

Na afloop van de workshops was het tijd voor de grote lunch met heerlijke, door de gemeenteleden zelfgemaakte lekkernijen.

Dat moest na aflloop ook weer schoongemaakt worden. daar kon de afwasmachine niet tegen werken

Bij het uitbuiken hiervan kon middels een deelnemen aan een speurtocht: Een hele korte, waarbij de detaileringen in de Stefanuskerk  aan bod kwamen. Of langere, door het bevrijdingsbos.

Nadat de verschillende werkgroepen hun ervaringen en uitvoeringen gedeeld hadden met de teruggekeerde lieden werd de dag afgesloten.

Voor herhaling vatbaar???? Ik dacht het wel!

Folkert Alberts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com