In de kerkdienst van zondag 22 april wordt onze kaars aangestoken die hoort bij de kaarsenestafette van het jubileum van INLIA.

Meer nieuws in Nieuwsbrief 59: Nieuwsbrief zondag 22 april

Meer informatie over de kaarsenestafette: Kaarsenestafette INLIA

Landelijk gezien is de kerk volop in beweging. In het rapport “Kerk 2025” laat de PKN zien dat zij hierin meebeweegt. Dat is noodzakelijk, want het aantal kerkgangers loopt terug. De organisatie van de kerk moet hierop inspelen en afgeslankt worden. Daarnaast krijgen kerken meer vrijheid om te bepalen hoe zij Gemeente van Christus willen zijn.

Ook in Damsterboord zijn we daarmee bezig. Hier merken we ook de vergrijzing en de terugloop van kerkgangers. We concentreren ons meer op één plek (de Stefanuskerk en Kerkenheem) en proberen het aanbod te verbreden door bijvoorbeeld thema-avonden te organiseren.

Als kerkenraad staan we voor de keuze wat Damsterboord te bieden heeft. Dat is geen gemakkelijke vraag en daar nemen we als kerkenraad dan ook ruim de tijd voor. Vooralsnog gebeurt dat door ons tijdens de kerkenraadsvergaderingen te bezinnen op dit onderwerp. Het is een geestelijk proces, waarin we praten over wat voor ons belangrijk is, wat ons bindt.

expositie in Kerkenheem, vanaf 16 februari

Ton de Vreede en Reinier van den Berg

te bezichtigen tijdens onze activiteiten

 

 

Ton de Vreede (1958)

“Mijn inspiratie bestaat uit de verwondering over het grote scala aan ver- schijningsvormen van de plantenwereld. Als kind (en tuinderszoon) was ik al geboeid door de eindeloos repeterende cyclus van kiem, bloei en verval van planten.

De uitbundigheid van de natuur probeer ik op ingetogen wijze, hier dus in zwart – wit, te vangen in vereenvoudigde, soms gestileerde vormen.

De linodrukken zijn strak van vorm en bevatten geen kleur, maar proberen door hun eenvoud te verleiden en te behagen”.

 

• volgt van ’76 – ’79 de opleiding L.O. Tekenen in Emmen.

• volgt van ’79 – ’85 de opleiding Schilderen en Grafiek, aan de ABK `Minerva`

te Groningen.

• maakt vanaf ’85 ruimtelijk werk. Aanvankelijk uitgevoerd in veldkeien en messingdraad, daarna uitgevoerd in natuursteen en verlijmd glas, en vervol- gens werd ook metaal verwerkt.

• gebruikt vanaf ’03 ook technieken om glas te smelten

• maakt sinds 2011 weer grafiek; hoogdruk in zwart – wit.

 

Het kerkje van Saaksum. Al honderden jaren staat zij in het Groninger land. Robuust en trots. Het lijkt wel of zij er eeuwig zal staan. Het verstilde en weid- se cultuurlandschap geef ik dynamisch en kleurrijk weer. Het kerkje en het landschap dringt zich zo nog meer aan je op.

 

 

• volgt van ’79 – ’84 de opleiding Schilderen en Grafiek, aan de ABK `Minerva`

te Groningen.

• maakt schilderijen, zagerijen, houtsnedes, objecten

• Lid van Open Ateliers Westerkwartier (www.oawk.nl)

• Lid van de Groninger Kunstkring De Ploeg

Na de kerkdienst van zondag 11 februari, bent u van harte welkom om mee te wandelen met onze winterwandeling olv Ellen Rigtering

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com